INICI  EL CENTRE   INFORMACIÓ  GENERAL LES CLASSES PROJECTES BIBLIOTECA MENJADOR AMPA
            Ubicació Trets d'identitat Instal.lacions Història
Inici > El centre                                                 castellà

Veure com arribar

El Centre d'educació Infantil i Primària "Port de Xàbia" està situat a la vora de la  Mediterrània, al barri de Duanes de la Mar, prop del port de l'antiga vila de Xàbia, entre l'avinguda de Lepanto, el carrer Joan Fuster ( prolongació de l'avinguda Jaume I ) i el carrer Manuel Bordes Valls.
Trets d'identitat
L'escola del "Port de Xàbia" és des del seu naixement :

Participativa, de manera que tots  els sectors implicats (A.M.P.A, Claustre de Professors/es, Consell Escolar, Alumnes, etc.) aporten els seus suggeriments i conformen una autèntica Comunitat Educativa.

Democràtica, perquè les decisions es prenen des dels diferents col.lectius que la integren. Arrelada al medi, educant a partir de projectes que fomenten la formació i l’estima amb el medi cultural, social i ambiental.

Compensadora
amb les desigualtats entre diferents ambients familiars i culturals.


Formativa,
basada en l’educació en els valors de la tolerància, la solidaritat i el respecte
.


Acollidora
de les noves cultures i llengües de les persones que hi participen.                     
                                          
torna...    
     Respon als principis educatius de:
 • Aconfessionalitat
 • Pluralitat i valors democràtics.
 • Línia metodològica (activa i constructivista).
 • Atenció a la diversitat.
 • Llengües d’aprenentatge.
 • Educació no sexista.
 • Modalitat de participació.
 • Compromís en el procés de normalització lingüística i cultural.
 • Autonomia i innovació.
 • Interculturalitat i tractament de les desigualtats.
 • Projecció cap al futur (oberts a les diferents innovacions metodològiques, tecnològiques i socioculturals

ACTIVITATS I CELEBRACIONS COL.LECTIVES.

   GALERIA D'IMATGES

BLOCS DEL CENTRE 
Escola oberta
Recursos, activitats i jocs educatius.

PROFESSORAT

MARES-PARES

ALUMNAT

ENLLAÇOS D'INTERÉS

Contacta amb nosaltres

Calendari , agenda activitats escolars.

Instal.lacions
   
                                                                                                                  
                                                                                                                                                
 
torna... 
                                                        


      Espereu que carregue
           la presentació. 
Història del centre

 El ceip "Port de Xàbia, va obrir les portes per primera vegada a setembre de 1978, constituït com a Col·legi Nacional d’E.G.B i amb el nom de “José Font”.
Fou construït sobre l'antic i soterrat llit del riu Gorgos,  quasi en els afores del barri de Duanes, rodejat d'horts de tarongers, entre les avingudes de Lepanto i de Jaume I, acabades de traçar. S'accedia al recinte escolar per un camí de terra, que durant alguns anys va servir també com a pati ( l'actual  carrer Joan Fuster). Era la segona escola pública de Xàbia, població que començava a créixer i que comptava amb 11.000 habitants. A més dels xiquets i xiquetes de Duanes, acollia alumnes procedents de Thiviers, avinguda del Port, l'Arenal, Putxol, Sobirana i part del disseminat. 
Començà a funcionar amb huit unitats d'Educació  Bàsica i una de Pàrvuls. En el curs 80-81 es creà una altra unitat de pàrvuls i en el 81-82 l'aula d'Educació Especial. Durant el curs 82-83 la matrícula va arribar a 330 alumnes (algunes classes tenien 40 alumnes) i vam sol·licitar la construcció d'un nou aulari destinat als pàrvuls. Al llarg del curs 83-84, amb una matrícula que ascendia ja als 350 alumnes,  organitzàrem la primera biblioteca i es va posar en funcionament la calefacció. En el 84-85 habilitarem l'aula de psicomotricitat, participàrem en el projecte “Música a l'escola” de la Generalitat i organitzàrem una campanya d'Educació Vial, que fou premiada per la Direcció General de Trànsit.  Aquest curs es va obrir el col·legi de Thiviers, però la població de Xàbia continuava creixent i a penes si es va notar el descens de matrícula en el nostre centre. 


Clica amb el botó deret sobre la imatge si vols veure-la millor.

En el curs 1987-88 es va inaugurar el primer edifici de pàrvuls. Fou un any amb problemes d'infraestructura, es trencà el clavegueram i fou   necessari renovar-lo per complet, els serveis del centre  estigueren tancats més d'un mes i haguérem d’instal·lar serveis de campanya. També va haver-hi desperfectes en el pati davanter a l'enfonsar-se el  vell marge de contenció,  no vam poder utilitzar aquest espai fins que es va alçar un nou mur de ciment. Eixe mateix curs començàrem les campanyes d'autoprotecció i entre les conclusions es comprovà la necessitat de la construcció d'una escala d'emergència per a la planta superior.  Durant el curs 88-89 van acabar d'arreglar els patis i la pista poliesportiva, ja no vam utilitzar el carrer com a lloc d’esplai.
 Al disposar de més espais  vam organitzar una aula d'audiovisuals i una altra de pretecnologia, que va possibilitar la creació en els anys següents d'una miniempresa.  Es van iniciar les classes d'anglés amb un professor compartit amb Thiviers i vam posar en funcionament el menjador escolar.

Al curs 90-91 la miniempresa del centre va contribuir a la formació de la FEMIMA ( Federació de miniempreses), es van crear les places d'anglés i d'educació física, i vam instal·lar l'alarma antirobatoris. En el 92-93 iniciàrem el projecte de l'aula d'informàtica. 

A partir del 95-96 va començar a extingir-se la EGB i els nivells 5e i 6e van passar a formar el 3r cicle de Primària. Durant els cursos 96-97 i 97-98  es va establir 1r i 2n d'ESO, amb una  plantilla de 14 professors i matrícula de  258 alumnes. Es va crear l'aula de música, vam organitzar el transport escolar del que feien ús uns 60 alumnes,   sol·licitàrem la construcció de les aules necessàries per a poder acollir els alumnes d'infantil 3 anys i continuàrem reclamant l'escala de seguretat.

Els últims anys del segle XX i els primers del segle XXI es van caracteritzar per un increïble increment de la construcció que va portar el corresponent augment de la població.  En el curs 98-99 es va haver de desmuntar la biblioteca per a poder acollir els alumnes d'infantil 3 anys. En el 99-2000  es va iniciar la construcció d'un nou mòdul per a infantil, que es va inaugurar al setembre del 2001.  Es van crear les aules de compensatòria i de logopèdia.
La matrícula escolar es va disparar i es van desdoblar 1r, 2n, 5e i 6e nivells.  Per a acollir els alumnes es van muntar 4 prefabricades darrere del poliesportiu.
Amb la inauguració de l'IES número 1, els alumnes de 1r i 2n d'ESO van deixar definitivament el col·legi. Es van desmuntar algunes de les prefabricades, reorganitzàrem la biblioteca, reubicàrem i ampliàrem l'aula d'informàtica…, i continuàrem reclamant l'escala d'emergència.
En el curs 2007-2008 es va  iniciar el projecte d’innovació tecnològica amb  la pissarra digital en l'aula.
Durant el curs 2008/2009  es creà un xicotet hort escolar… i...
per fi la Conselleria va aprovar la construcció de l'escala d'emergència, junt a la renovació de la calefacció, l'ampliació del menjador escolar i dos aules més.  
El curs 2009-2010 es va iniciar la reforma i per poder dur a terme les obres es muntà un aulari prefabricat, darrera el palau d'esports, on es va traslladar tota la Primària, durant el 2n i 3r trimestre.
El curs 2010-2011, acabada la remodelació, Primària tornà a l'edifici principal, amb una bona l'escala emergència,
asseos renovats, menjador i cuina ampliats i un espai per a magatzem, però  les dues noves aules foren dos despatxos, i la calefacció es quedà com estava ( aaiiii la crisi econòmica).Veure imatges  
                                                                                                             torna...
            Mapa Web   Tornar a inici   Administració web      
       C.E.I.P. PORT DE XÀBIA    
    C. Joan Fuster nº1        03730-Xàbia 

     
 Tf: 966428860, FAX. 966428861
       03009853@edu.gva.es  
  Fet amb        CopyrightHosting © P.G.- ceip "Port de Xàbia" 2009